Zonne pannen duurzaam bij renovatie, herbestemming en nieuwbouw

Geplaatst in: Blog, Duurzaam | 0

Ik heb een boeiende rondleiding gehad bij het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen in Rotterdam (icdubo.nl). Het ICDuBo verbindt 250 partijen die betrokken zijn bij het duurzaam (her)ontwikkelen en beheren van vastgoed en brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Ik heb veel actuele informatie ontvangen over het opwekken van energie, energieverbruik, duurzaam bouwen, comfort en materialen. Deze informatie is direct toepasbaar bij renovatie-, herbestemmings- en transformatie projecten maar natuurlijk ook in nieuwbouw.

Ik wil één van de vele inspirerende voorbeelden noemen: Zijn de dakpannen van uw pand aan vervanging toe of wilt u nieuwbouwen? Overweeg dan de keramische zonneceldakpannen van ZEP (zepbv.nl). De zonnecellen zijn in de dakpannen geïntegreerd hetgeen een fraai alternatief is voor de lossen panelen op uw (pannen)dak. Doordat de zonneceldakpannen én elektriciteit op wekken én zorgen voor de waterdichtheid van het dak is het ook een economische keuze, er zijn géén dubbele kosten. De zonneceldakpannen zijn verkrijgbaar in zwart en oranje.

De WoonWijzerWinkel is gevestigd in het zelfde pand als het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen. Hier kun je, ook als particulier, veel informatie vinden over zelf energie opwekken, minder energie gebruiken, duurzaam verbouwen en meer wooncomfort (woonwijzerwinkel.nl).

 

unknown duurzaam renovatie

woonwijzer-winkel-pand2