Het grootste en meest ingrijpende project was de transformatie van ca 900m2 zolder. Er was één trappenhuis naar de verder leegstaande zolder. Wij hebben een tweede trappenhuis aangebracht, vrijwel identiek aan het bestaande, om de toegankelijkheid te vergroten en een tweede vluchtweg te creëren.

De karakteristieke houten spantconstructie is vrijwel overal zichtbaar en grotendeels intakt.

In de ruime zolder hebben we een grote mediatheek gemaakt, een computerlokaal, een studiezaal en werkplekken voor medewerkers van de school. De gangwand is in feite één grote pui met dichte panelen, deuren maar vooral veel glas. Zo krijgen de achterliggende ruimtes toch van twee kanten daglicht. Tussen de ruimtes onderling zijn in delen van het spant glas aangebracht (helder en mat glas) hetgeen een mooi ruimtelijk effect heeft. Ook zijn er ter plaatse van de beide trappenhuizen twee toiletgroepen en een pantry gemaakt.

Om voldoende daglicht in de nieuwe ruimtes te krijgen zijn aan de voorzijde 7 dakkapellen in het dak aangebracht die stroken met de gevelindeling. Aan de achterzijde is één lange dakkapel aangebracht die geinspireerd is op de dakkapel in het muzieklokaal. De detaillering is overgenomen van de bestaande dakkapellen. Verder heeft het computerlokaal een enorm dakraam aan de voorzijde gekregen en de studiezaal eenzelfde dakraam aan de achterzijde.

terug