Het Vossius Gymnasium is in 1933 gebouwd naar een ontwerp van de architecten AR Hulshoff en N Lansdorp. De school is gebouwd in Late Amsterdamse School-stijl en is een Rijksmonument. Het Erasmusbeeld bij de hoofdingang is van Hildo Krop.

Het Vossius Gymnasium is gebouwd voor ca 450 leerlingen maar is gegroeid naar ca 780 leerlingen. Door deze explosieve groei ontstond er een tekort aan lokalen, de bibliotheek en de fietsenkelder waren te klein, er waren geen werkplekken voor docenten en leerlingen, geen kantineĀ er was geen apart muzieklokaal. Ook lagen de practicum lokalen te verspreid over de school.

Wij hebben een ontwerp gemaakt voor de transformatie van de leegstaande zolders naar een mediatheek, een computerlokaal, een studiezaal en werkplekken voor medewerkers van de school. Zo ontstond er ruimte in de school om functies toe te voegen en beter te organiseren. Alle toiletgroepen zijn geheel vernieuwd. De akoestiek in de gangen en hallen is sterk verbeterd in combinatie met een compleet nieuw en maatwerk verlichtingsplan. Ook de gevel is geheel gerenoveerd, gereinigd en geschilderd.

Vrijwel alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in de zomervakanties van de school. Door de fijne samenwerking met de school en de uitvoerende partijen kon elk schooljaar weer op tijd beginnen. Elk project krijgt apart aandacht op de website.

terug